Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 23 Maart 2007 Workshop over bio-smeermiddelen - 12 april

Op 12 april 2007 organiseert de Vereniging ATO een workshop over BIO-SMEERMIDDELEN

Locatie: Motoren Museum Nieuwe Niedorp
Schulpweg 47
1733 AT Nieuwe Niedorp
aanvang 15.00 uur, einde 17.00 uur

Smeermiddelen worden alom toegepast. Ter voorkoming van slijtage of, door middel van hun smerende werking, voor het overbrengen van krachten.

Indien smeermiddelen worden gebruikt in gevoelige gebieden kunnen zij door spil en lekkage in het milieu terecht komen. Dit is schadelijk voor bodem en water, flora en fauna. De toepassing van milieuvriendelijke bio-smeermiddelen is daarom zeer wenselijk in o.a. bosbouw, land- en tuinbouw, scheepvaart, weg- en waterbouw.

DE WORKSHOP

Op 12 april a.s. vertellen de heren Mark Bijvoet van "Bijvoet Watersport" en Joop Boesjes van "Greentech Oils BV" u meer over de prestaties van bio-smeermiddelen. De workshop start om 15.30. Voorafgaand aan de workshop is er gelegenheid (vanaf 15.00 uur) het museum te bezoeken.

Wilt u meer weten over:

komt u dan naar onze workshop!

Een en ander zal worden toegelicht aan de hand van de kenmerken van chemisch ontwikkelde, plantaardig synthetische pasta's.

Na deze workshop zal u duidelijk zijn dat bio-smeermiddelen een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan een duurzaam energiegebruik en een duurzame omgang met het milieu.

Wij hopen u op 12 april 2007 te mogen begroeten als onze gast op deze presentatie.

DOELGROEPEN

Deze workshop is bedoeld voor bedrijven (o.a. garages, landbouw, watersport, machinefabrieken,) technische diensten van bedrijven, provincie & gemeenten, waterschappen, technische opleidingsinstituten en scholen.

DEELNAME

Deelname is kosteloos.

INSCHRIJVING

Inschrijving (niet voor particulieren) is mogelijk via

ATO-NH

De Associatie Technologie Overdracht Noord-Holland (ATO-NH) opereert als kennisintermediair van duurzame (energie) technologie voor het bedrijfsleven en het MKB. ATO-NH geeft uitvoering aan het duurzaam energiebeleid van de Provincie Noord-Holland. Zo richt ATO-NH zich onder meer op de groot- en kleinschalige toepassingen van windenergie, zonne-energie en biomassa. ATO-NH werkt samen met kennisinstellingen, opleidingsinstituten en de overheid. ATO-NH initieert, stimuleert en coordineert brede, industriele vernieuwing vanuit hoogwaardige kennisnetwerken. Het doel is duurzame werkgelegenheid in de regio.

www.ato.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl