Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 20 Juli 2007 Nieuwe Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie

Op voorstel van minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken heeft de Ministerraad ingestemd met het Ontwerpbesluit stimulering duurzame energieproductie. In dit besluit wordt de grondslag neergelegd voor subsidieverstrekking aan investeerders in projecten op het gebied van hernieuwbare elektriciteit, hernieuwbaar gas en warmte/kracht-koppeling (wkk).

Het besluit voorziet in een gesloten, beheersbaar systeem, waarbij de minister van Economische Zaken jaarlijks een maximum budget vaststelt voor de verstrekking van nieuwe subsidies. Daarbij kan onderscheid gemaakt worden naar categorieŽn.

In het besluit worden nog geen keuzes gemaakt over de in 2008 en latere jaren te subsidiŽren categorieŽn. Deze keuzes worden uiterlijk begin 2008 bekend gemaakt.

Daarbij worden de volgende uitgangspunten gehanteerd:

In beginsel wordt, vanwege het belang voor investeerders, meerjarige zekerheid van een vaste opbrengst per geproduceerde energie-eenheid geboden. Bij ministeriŽle regeling kan de geŽigende subsidieperiode per categorie worden vastgesteld. Daarbij speelt de technische levensduur van productie-installaties een belangrijke rol.

Voor de verdeling van nieuwe subsidies bestaan twee mogelijkheden: op volgorde van binnenkomst van de aanvraag of op volgorde van rangschikking van de aanvraag (de zogeheten tender). Tegelijk met het bij ministeriŽle regeling bekend maken van de categorieŽn productie-installaties waarvoor subsidie wordt verleend, wordt ook de manier van verdeling gepubliceerd.

De hoogte van het subsidietarief wordt jaarlijks in ieder geval gecorrigeerd voor de relevante energieprijs op de markt. Bij een hoge energieprijs is immers minder subsidie nodig om de vaste opbrengst et realiseren. Bij een lage energie prijs is omgekeerd een hogere subsidie nodig. Daarnaast kunnen ook andere correcties worden vastgesteld als die van invloed zijn op het verschil in kostprijs van geproduceerde energie en de marktprijs.

Het ontwerpbesluit is voor goedkeuring aan de Europese Commissie voorgelegd. Ook heeft de Ministerraad minister Van der Hoeven gemachtigd het besluit voor advies voor te leggen aan de Raad van State. Naar verwachting zullen uiterlijk (Bron: Min. EZ)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl