Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 02 Augustus 2007 Gescheiden inzameling van plastic flessen en flacons in dorpskern Wieringerwerf

HollandCollect en de gemeente Wieringermeer starten samen met een proef voor de gescheiden inzameling van plastic flessen en flacons in de dorpskern Wieringerwerf. Het gescheiden inzamelen van plastic flessen en flacons betekent dat u, naast bijvoorbeeld groente-, fruit- en tuinafval, glas en papier, nu ook plastic drankenflesjes, shampoo- en wasmiddelflacons apart kunt aanbieden. De flessen en flacons worden gescheiden ingezameld en uiteindelijk gerecycled. Samen werken we daarmee aan een beter milieu!

Waarom wordt deze proef gedaan?

Op dit moment worden door heel Nederland proeven gedaan, omdat gescheiden inzameling van plastic beter is voor het milieu. Doel van deze proeven is om te kijken wat de meest optimale manier van inzameling is. De proef in Wieringerwerf is hier een van. Deze proef start begin augustus 2007 en zal ongeveer 6 maanden duren.

Om welke flesjes en flacons gaat het precies?

Alle plastic flesjes en flacons zonder statiegeld waar een vloeistof in heeft gezeten worden ingezameld en gerecycled. Uitgezonderd zijn flessen en flacons voor chemische vloeistoffen. Deze horen immers bij het chemisch afval. De volgende flessen en flacons kunt u dus met een gerust hart kwijt in de inzamelzak:

Waar kunt u de plastic flessen en flacons kwijt?

Alle huishoudens in Wieringerwerf ontvangen een brief met folder en 10 zakken voor het inzamelen van uw plasticflessen en flacons. Zakken met flessen en flacons kunt u naast het oud papier en karton aan de weg zetten op de donderdagen in de even weken vanaf 18.30 uur. Deze zakken worden dan gelijktijdig met het oud papier en karton bij u opgehaald. Heeft u nieuwe zakken nodig, dan kunt u bellen met HollandCollect, telefoon (0227) 65 64 44.

Meer informatie

Meer informatie over de gescheiden inzameling van plastic flessen en flacons vindt u in de brief en folder die huis-aan-huis zijn verspreid in Wieringerwerf. Ook kunt u terecht op de site www.holland-collect.nl of op www.plastic-heroes.nl. (Bron: Gemeente Wieringermeer)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl