Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 02 Januari 2008 Het energiebesparende project BespaarDaar loopt nu een jaar

Het energiebesparende project BespaarDaar, dat opgezet is door het C02-Servicepunt van de provincie Noord-Holland, loopt nu een jaar. De vijf samenwerkende gemeenten van de Milieudienst Kop van Noord-Holland doen mee aan het project evenals enkele installatiebedrijven in de regio. Met de mogelijkheden die het project BespaarDaar aanreikt, kunnen huiseigenaren energiebesparende maatregelen nemen als zij gaan verbouwen en/of renoveren.

In Noord-Holland nemen 52 gemeenten en stadsdelen deel aan het project BespaarDaar dat zich richt op de particuliere woningbezitters. Op de site www.bespaardaar.nl wordt de mogelijkheid geboden om een energiescan te laten uitvoeren. Een huiseigenaar kan dan zien hoe energiezuinig zijn woning is. Ook wordt aangegeven welke toepassingen van duurzame energie en energiebesparing het huis nog milieuvriendelijker maken. In elke regio doet een aantal installateurs, aannemers en schildersbedrijven mee aan het project. Via de website kan bij deze bedrijven een offerte worden aangevraagd voor het nemen van energiezuinige maatregelen. In de regio Kop van Noord-Holland zijn bedrijven in Dirkshorn, Schagen, Warmenhuizen, Den Helder, Hippolytushoef en Abbekerk aangesloten bij het project BespaarDaar.

Energielabel

Het is beslist de moeite waard om een kijkje te nemen op de site www.bespaardaar.nl als voorproefje op de per 1 januari 2008 ingaande energielabelplicht voor een bestaand huis. Volgend jaar wordt bij verkoop of verhuur van een huis gevraagd naar het energielabel van de woning. Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is gebouwd. De labels hebben een gradatie van A tot en met G. De meest milieuvriendelijke categorie is A. Op de site www.vrom.nl/energielabel staat hoe het huis gekeurd dient te worden om een energielabel te verkrijgen. Gecertificeerde adviseurs voeren de keuring uit en geven het label af. Zij staan ook op de site vermeld. Aan zo'n keuring zijn wel kosten verbonden.

TV reclame

Momenteel geeft het ministerie van VROM veel voorlichting via verschillende reclamespotjes op de televisie. De labelplicht geldt voor allerlei gebouwen die in de verkoop staan of te huur worden aangeboden dus ook voor kantoren, zieken- en verzorgingshuizen. Er zijn uitzonderingen. Zo vallen woonwagens, garages, schuren, fabriekshallen, kerken, moskeeen en monumenten buiten de labelplicht.

Meer informatie

Voor meer tips kunt u kijken op www.hier.nu en van 9.00 - 12.00 uur bellen met Marianne de Hoop van de Milieudienst Kop van Noord-Holland, het samenwerkingsverband van de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Niedorp, Schagen en Zijpe. Tel. 0224-27 46 08 (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl