Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 13 Februari 2008 Grote belangstelling vernieuwingen in broeierij en gewasbescherming

De open middag Bloembollen van PPO en partners in de bloembollen- en bolbloemensector trok vrijdag 8 februari een recordaantal bezoekers. Meer dan 250 mensen bezochten de kassen en proefruimten in Lisse.

Er was vooral grote belangstelling voor nieuwe technieken zoals LED-verlichting, meerlagenteelt en broei in goten. Steeds meer blijkt welke mogelijkheden er zijn om bloembollen efficiŽnter in bloei te trekken en tegelijkertijd met minder energie. PPO werkt hierin nauw samen met bedrijven die deze systemen ontwikkelen.

Groot was ook de interesse voor de vorderingen in het voorkomen van Erwinia, zuur en bolrot. Gezond uitgangsmateriaal en zo min mogelijk beschadigen tijdens de verwerking zijn essentieel. Lezingen over deze ketenproblemen werden druk bezocht. Bezoekers konden zien dat er steeds meer praktische mogelijkheden zijn om de problemen te beheersen, zoals de nieuwe zuurscheider, een "electronisch ei" en een checklist om het eigen bedrijf door te lichten op een werkwijze die de minste ziekten oplevert.

Op het gebied van virusbeheersing werden enkele belangrijke inzichten gepresenteerd. Zo blijkt dat TBV al vůůr de grote luizenvluchten wordt verspreid. Verder is ook duidelijk geworden dat TVX niet alleen in de schuur wordt verspreid, maar ook bij laat koppen op het veld. Bij Zantedeschia blijkt de virusverspreiding groter te zijn dan in het verleden aangenomen. PPO gaat dit verder onderzoeken en toetsen voor ontwikkelingen.

Ook de stands van de partners uit het bedrijfsleven zoals toeleveringsbedrijven, afzet- en adviesorganisaties trokken grote belangstelling. PPO wil zich door een intensievere samenwerking met het bedrijfsleven op een breed terrein sterk profileren als een kenniscentrum voor de gehele sector.

Meer informatie op www.ppo.wur.nl (Bron: Praktijkonderzoek Plant & Omgeving)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl