Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 03 Maart 2008 Helpen schoonmaken `verboden` gebied Balgzand op zaterdag 8 maart

Medewerkers van Landschap Noord-Holland houden zaterdag 8 maart grote schoonmaak in natuurgebied Balgzand bij Den Helder. Iedereen kan meehelpen. Het is een unieke gelegenheid om een kijkje te nemen in dit gebied, dat niet toegankelijk is voor publiek.

De schoonmaak is nodig omdat de aangespoelde rommel schadelijk kan zijn voor de vogels die in het gebied komen broeden. Ze kunnen bijvoorbeeld verstrikt raken in netten of stikken in piepschuim dat ze opeten.

De schoonmaakactie duurt van 9.30 tot 15.00 uur. Verzamelpunt is natuurinformatiecentrum Balgzand, 't Kuitje, Oostoeverweg 80, 1786 PS Den Helder. Landschap Noord-Holland regelt het vervoer. Om 9.30 en 12.30 uur kunt u opstappen.

Aanmelden is gewenst. Dat kan tot het laatste moment via telefoonnummer 0251-362762. Aangeraden wordt om laarzen en oude (regen)kleding te dragen. Voor eten, drinken en werkmateriaal wordt gezorgd. Ook gezinnen zijn welkom.

De route: Volg vanaf de N9 langs het Noordhollandsch Kanaal de borden richting Industrieterrein Oostoever. Op het industrieterrein 2 km doorrijden en ongeveer 50 meter voor de Marinewerf rechtsaf. Aan het eind van het weggetje onder aan de dijk staat het centrum.

Landschap Noord-Holland wordt gesubsidieerd door de provincie Noord-Holland. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl