Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 19 Juni 2008 Kansen voor energiebesparing en duurzame energie in Anna Paulowna in beeld gebracht

De Milieudienst heeft voor de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Schagen, Zijpe en Wieringen laten uitzoeken welke kansen er per gemeente liggen op het gebied van windenergie, bio-energie en energie in de gebouwde omgeving. Dit is gebeurd door het laten uitvoeren van een Duurzame Energiescan.

In het rapport ‘Duurzame Energiescan’ wordt aangegeven wat er momenteel in de gemeenten gebeurt aan duurzaamheid. Daarnaast is geschat waar kansen er liggen om meer gebruik te maken van duurzame energie. In de scan komt naar voren dat er voldoende kansen zijn om duurzame energie te gebruiken in de bestaande bouw en in de nieuwbouw. Deze conclusie is ondermeer getrokken uit de inventarisatie van dakoppervlakken van bestaande gebouwen en geplande nieuwbouw. Daken kunnen worden benut voor het opwekken van zonne-energie.

De resultaten van de scan zijn tijdens een workshop gepresenteerd. Hierbij waren alle partijen aanwezig die betrokken zijn bij de bouw. Naast gemeenten zijn dat onder andere bouwbedrijven, projectontwikkelaars, installatiebedrijven, architecten en woningbouwcorporaties.

Uit de workshop kwam heel duidelijk naar voren dat iedereen samenwerking belangrijk vindt om het toepassen van duurzame energie te stimuleren. Er moet worden aangestuurd op een integrale aanpak bij het ontwerpen van nieuwbouw en renovatie. Als opdrachtgever, gebruiker, ontwerper, bouwer en installateur in de ontwerpfase met elkaar om tafel zitten, dan kunnen energiebe-sparende maatregelen en de kosten hiervan goed worden afgewogen. Kansen voor duurzaamheid en het verminderen van CO2 kunnen dan worden benut.

De resultaten van de DE-scan zullen worden gebruikt om verdere invulling te geven aan klimaatbeleid in de gemeenten. Het rapport kan worden ingezien in het kantoor van de Milieudienst Kop van Noord-Holland. Ook kan het worden bekeken via de website van de Milieudienst: www.milieudienstkvnh.nl. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl