Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 01 Juli 2008 Inventarisatie waardevolle bomen in de gemeente Zijpe

Om een goed inzicht te krijgen hoeveel waardevolle bomen en / of boomgroepen er in de gemeente Zijpe start er binnenkort een inventarisatie. Het gaat dan vooral om monumentale, waardevolle en toekomstbomen.

Aandachtspunten: leeftijd, beeldbepalendheid, dendrologische waarde (dit is de waarde van de bijzondere groeivorm, zeldzame soort of varieteit), cultuurhistorische waarde, natuurwaarde, herdenkingsboom en zeldzaamheid van de daarvoor in aanmerking komende bomen.

Deze werkzaamheden zijn gepland in de maanden juli en augustus. Het betreft zowel de bomen in het openbaar gebied als bomen op particuliere terreinen. Het bedrijf BSI Bomenservice BV voert de inventarisatie uit.

De bomen worden via GPS in kaart gebracht en in een databestand opgenomen. Deze gegevens zullen te zijner tijd via de gemeentelijke Website ter beschikking komen.

Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de afd. Openbare Werken Taakveld beheer en uitvoering van de gemeente Zijpe, telefoon 0224-574100. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl