Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 09 December 2008 Subsidie op energiebesparende voorzieningen

Woningeigenaren in de gemeenten Anna Paulowna, Harenkarspel, Schagen, Wieringermeer en Zijpe kunnen subsidie aanvragen voor energiebesparende en duurzame voorzieningen voor de woning.

De Provincie Noord-Holland heeft vier jaar lang jaarlijks 1 miljoen euro beschikbaar gesteld. Dit bedrag is inmiddels verdeeld over de Noord-Hollandse gemeenten die met de provincie een klimaatafspraak hebben afgesloten en op tijd een aanvraag hebben ingediend.

U, als bewoner van uw eigen huis, kunt nu subsidie aanvragen voor het treffen van duurzame en energiezuinige voorzieningen. Hieronder vallen o.a. zonnepanelen, een zonneboiler, warmtepompboiler, vloerverwarming, lage temperatuur verwarming, ultra HR-ketel, dak-, vloer- en spouwmuurisolatie.

De uitvoering van de subsidieregeling is door de vijf genoemde gemeenten overgedragen aan de Milieudienst Kop van Noord-Holland. De subsidieregeling is uitsluitend bedoeld voor particuliere woningen.

De gemeenten hebben een definitief besluit van de provincie ontvangen waarna zij een subsidieregeling hebben vastgesteld. Dit betekent dat een besluit genomen kan worden over de aanvragen die worden ingediend.

Belangrijk is dat alleen subsidie aangevraagd kan worden voor voorzieningen die zijn aangeschaft nadat de subsidieregeling in werking is getreden. Elke gemeente heeft een bedrag toegekend gekregen van de provincie. Hieronder volgt een overzicht van de data waarop de regeling in werking is gegaan en het totale subsidiebedrag dat beschikbaar is per gemeente:

Het totale subsidiebedrag is het subsidieplafond, dat betekent OP = OP.

De regeling en de benodigde aanvraagformulieren zijn geplaatst op de website van de milieudienst: www.milieudienstkvnh.nl.

Voor het aanvragen van formulieren of meer informatie kunt dinsdag-, donderdag- en vrijdagochtend bellen met de Milieudienst Kop van Noord-Holland, mevrouw M. de Hoop, tel. (0224) 274 608

Nog een subsidiemogelijkheid!

Via de subsidieregeling Duurzame Warmte kan subsidie aangevraagd worden voor zonneboilers, warmtepompen en installaties voor micro-warmtekrachtkoppeling. Deze subsidie wordt verstrekt door het Ministerie van Economische Zaken. Mocht u een van deze voorzieningen aan willen schaffen, kijk dan ook naar deze subsidiemogelijkheid voordat u een aanvraag indient!

Meer informatie over deze regeling kunt u lezen op de website: www.senternovem.nl/duurzamewarmte. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl