Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 22 april 2009 Klimaatsubsidie voor innovatieve projecten

Subsidie voor technisch vernieuwende projecten die energiebesparend zijn of CO2-uitstoot verminderen. Deze kunnen het MKB en non-profit organisaties uit Noord-Holland vanaf 1 mei bij de provincie aanvragen.

Gedeputeerde Staten (GS) willen bijdragen aan het tegengaan van klimaatverandering door technische vooruitgang te stimuleren. Daarom hebben zij op 14 april €1,3 miljoen subsidie beschikbaar gesteld voor innovatieve maatregelen die een bijdrage leveren om klimaatverandering te voorkomen of voor oplossingen die nodig zijn vanwege de klimaatverandering. Het gaat om projecten van kleine en middelkleine bedrijven, non-profit organisaties en scholen.

Gedeputeerde Peter Visser: "Met de subsidie willen we bedrijven een extra zetje geven om te investeren in vernieuwende techniek die het klimaat ten goede komt."

De subsidie kan van 1 mei tot en met 31 augustus 2009 worden aangevraagd via het subsidieloket.

De subsidie richt zich op twee doelgroepen: voorbeeldprojecten van maximaal €200.000 voor kleine en middelgrote ondernemingen die innovatieve klimaatmaatregelen in praktijk willen demonstreren. En projecten van maximaal €20.000 voor non-profit organisaties gericht op het invoeren van innovatieve technieken of klimaatmaatregelen.

Vorig jaar hebben 15 projecten klimaatsubsidie gekregen. Zoals speciale mechanische ventilatiesystemen, warmte-terugwinsystemen, plaatsing van zonnepanelen en een windwatermolen.

Voor de periode 2008 - 2011 is in Noord-Holland €2 miljoen beschikbaar. Hiervan is vorig jaar €700.000 gebruikt. Afgelopen 10 maart is door GS besloten om in het kader van het provinciale maatregelenpakket economische recessie de subsidieregeling klimaat versneld uit te voeren. Het volledige resterende budget van €1,3 miljoen wordt daarom in 2009 ingezet. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl