Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 11 mei 2010 Succesvolle deelname aan European Wind Energy Conference and Exhibition (EWEC)

De provincies Noord-Holland en Flevoland waren van 20 tot en met 23 april aanwezig op de European Wind Energy Conference and Exhibition (EWEC) in Warschau.

Op Europa's grootste windenergie-evenement boden de provincies aan Nederlandse windenergiebedrijven een platform om zich internationaal te presenteren.

Wegens eerdere succeservaringen van Noord-Holland met een eigen Paviljoen op dergelijke evenementen, is de provincie Flevoland dit jaar voor het eerst ook aangesloten. De provincies boden samen middels een 'Holland Paviljoen' maar liefst 24 Nederlandse, en met name Noord-Hollandse, windenergiebedrijven mogelijkheid om in contact te komen met andere partijen.

Noord-Hollands gedeputeerde Bart Heller (duurzame energie): "De beurs was voor ons geslaagd. Het Holland Paviljoen was een goed voorbeeld van samenwerking tussen overheid en marktpartijen. Zowel Noord-Holland als Flevoland bieden alle ingrediënten voor een goede windindustrie; onder andere op het gebied van productie, infrastructuur en kennis."

Ook de bedrijven die op het Holland Paviljoen stonden zijn enthousiast over de deelname:

Dhr. Wessel Schinkel (Accountmanager DHTC BV): "Ondanks tegenvallende bezoekersaantallen hebben wij tijdens de EWEC 2010 een aantal interessante gesprekken kunnen voeren met bestaande relaties uit binnen- en buitenland. Verder hebben diverse bedrijven uit Europa en Azië interesse getoond in onze cursussen Offshore Wind Energy Basic Safety. Deze contacten hadden we zonder deelname aan de EWEC niet kunnen leggen".

Dhr. Nico Bolleman (Power Composites) "Although for many it was hard to travel, for Power Composites the EWEC Warsaw has resulted in a strong increase in key business contacts and new challenging rotor blade engineering and supply opportunities".

Mw. Sylvia Scheper (Communications manager ATO), die in opdracht van de provincie Noord-Holland deelname aan de windenergiebeurzen organiseert: "Zelfs bedrijven uit andere regio's, die nu nog zelfstandige stands hadden, benaderen ons of ze kunnen aanhaken bij het Holland Paviljoen. Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat de EWEC 2010 een groot succes was, evenals het platform dat Noord-Holland en Flevoland hier bieden".

Windenergie naar Noord-Holland!

De EWEC werd georganiseerd door de European Wind Energy Association (EWEA); een organisatie die zich sterk maakt voor het promoten van gebruik van windenergie. Naast de EWEC organiseren zij ook het evenement European Offshore Windenergy (EOW). De EOW is 's werelds grootste beurs op gebied van offshore windenergie. In 2011 vindt het evenement plaats in Nederland; in de RAI, te Amsterdam. De EWEC 2011 vindt plaats in Brussel. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl