Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu : 08 oktober 2010 Noord-Hollands initiatief opent de wereld van wetenschap en techniek voor kinderen van 4 - 14 jaar

TOA NHN organiseert met de technische sector een spetterend aanbod van activiteiten voor ruim tienduizend kinderen in Noord-Holland Noord. Kinderen komen steeds minder in aanraking met de wereld van wetenschap en techniek. Dit leidt er ook toe dat te weinig jongeren kiezen voor een technisch beroep of opleiding. Veel organisaties in Noord-Holland Noord helpen hier verandering in aan te brengen. Bedrijven en onderwijsinstellingen bieden verschillende activiteiten aan, waarmee kinderen de wereld van wetenschap en techniek ontdekken en hoe leuk dit is.

Een greep uit het aanbod: onderzoek hoe je op windenergie tegen de wind in kan rijden, met bouwvakkers een muur leren metselen, leren hoe je uit het riool drinkwater maakt, een robot programmeren of een vogelhuisje bouwen. Je vindt het allemaal op de Wetenschap en Techniek Agenda.

Op www.wetenschaptechniekagenda-nh.nl vindt u meer informatie en kunnen scholen zich aanmelden voor de wetenschap en techniekactiviteiten.

Organisatie

De onlangs opgerichte Taskforce Technologie Onderwijs Arbeidsmarkt (waarin ondernemers en opleidingen in de techniek samenwerken) heeft samen met alle actieve partijen deze activiteiten samengebracht in n aantrekkelijk samenhangend programma-aanbod voor het basisonderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Deelnemende partijen

Aan de Wetenschap en Techniek Agenda werken mee: ESPEQ, Gemeente Den Helder, Het Vakcollege, Hogeschool INHolland Alkmaar, Hogeschool IPABO, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Hoogheemraadschap van Rijnland, InstallatieWerk Noord-Holland, Jet-Net, Kamer van Koophandel Noordwest-Holland, KIVI NIRIA, Koninklijke Metaalunie, OBM Noord-Holland, Oktober Kennismaand, Petrus Canisius College, Provincie Noord-Holland, Stichting Techniek Toernooi, TETRIX Bedrijfsopleidingen en de VHTO.

Recent is er een gedrukte uitgave gemaakt van de Wetenschap en Techniek Agenda. Mocht u een exemplaar willen ontvangen, kunt u ons een mailtje sturen. Dan zullen wij u spoedig een exemplaar opsturen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ferdinand van Daalen via 075 - 653 10 10. (Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl