Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 01 maart 2011 Kinderen Anna Paulowna geven dorp een rapportcijfer

De basisscholen in Anna Paulowna voeren dit voorjaar weer een opruimactie zwerfafval uit. Op een aantal scholen gaan de leerlingen uit de groepen 7 en/of 8 het aantal stuks zwerfafval tellen. Het dorp krijgt aan de hand hiervan een rapportcijfer. Tijdens deze activiteiten steken de kinderen de handen uit de mouwen voor een eigen schone leefomgeving. De scholen voeren de actie uit rond de Week van Nederland Schoon. Deze week is een initiatief van de Stichting Nederland Schoon.

Rapportcijfer

Vanaf 2008 wordt op de basisscholen in Anna Paulowna deze actie succesvol uitgevoerd. Bijna alle scholen hebben zich weer ingeschreven voor de actie.

Naast het opruimen krijgt het dorp Breezand en het centrum van Anna Paulowna een rapportcijfer. De Milieudienst Kop van Noord-Holland en het educatiefcentrum 'De Groenling' organiseren, namens de gemeente Anna Paulowna, deze actie.

In september 2010 is een eerste telling van zwerfafval uitgevoerd. De volgende rapportcijfers zijn toen aan de verschillende (delen van) dorpen uitgedeeld.

Tijdens de actie in maart 2011 wordt gemeten of het dorp een hoger rapportcijfer kan krijgen.

Deelnemende scholen

De actie start op maandagochtend 7 maart 2011 in Anna Paulowna op de Spoorbuurtschool. Daarna volgt De Regenboog in Anna Paulowna (8 maart), De Tweewegen in Wieringerwaard (10 maart), de Meerpaal in Anna Paulowna (11 maart) en op 24 en 25 maart in Breezand. De Zandhorst en Sint Jan gaan dan tellen en opruimen. (Bron: Gemeente Anna Paulowna)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl