Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 09 juni 2011 Duurzame Koffertje weer open voor duurzame ideeën

Wethouder John Nederstigt van Haarlemmermeer ontving op 6 juni 2011 tijdens de kick-off van Duurzame Dinsdag Noord-Holland uit handen van gedeputeerde Jaap Bond het zogenaamde "Duurzame Koffertje".

Nederstigt en Bond riepen daarbij bedrijven, organisaties en inwoners van Noord-Holland op om dit koffertje vóór 1 juli 2011 te vullen met hun duurzame ideeën.

Duurzame DatesDuurzame Dinsdag is een jaarlijks terugkerende landelijke activiteit van onder andere het IVN (Vereniging voor Natuur- en Milieueducatie), waarmee aandacht wordt gevraagd voor duurzame initiatieven en innovatieve oplossingen uit de samenleving. Alle ingeleverde Noord-Hollandse ideeën worden op Duurzame Dinsdag (6 september 2011) aangeboden aan het Kabinet. Daarnaast worden initiatiefnemers uit Noord-Holland in de gelegenheid gesteld om een "Duurzame Date" te hebben in Hoofddorp op de Duurzame Dinsdag Noord-Holland op 12 oktober 2011, waarbij ze zich kunnen laten adviseren door experts hoe ze hun idee kunnen verwezenlijken.

Resultaten 2010

Tijdens de kick-off van de Duurzame Dinsdag Noord-Holland op 6 juni vertelden eerdere deelnemers welke resultaten ze het afgelopen jaar hebben geboekt. De aanwezige ondernemers gaven aan dat zij bij veel overheden weliswaar kunnen aankloppen voor subsidieregelingen, maar dat startende ondernemers er meer baat bij hebben wanneer de overheid ze inhuurt voor klussen om ze zo op weg te helpen.

Maurits Groen kreeg vorig jaar een Duurzaam Lintje uitgereikt door toenmalig minister Tineke Huizinga (VROM), een onderscheiding voor mensen met bijzondere verdienste op het gebied van duurzaamheid. Hij zei zich "zeer vereerd" te hebben gevoeld met de onderscheiding en gaf bij het ontbijt aan dat de provincie Noord-Holland een voorbeeld is voor andere provincies met het organiseren van de Duurzame Dates. "De dates geven net dat zetje in de rug", aldus Groen.

Gastgemeente

Gedeputeerde Jaap Bond is erg blij dat Haarlemmermeer dit jaar gastgemeente wil zijn voor de Duurzame Dates: "Haarlemmermeer geeft hiermee echt het goede voorbeeld", aldus Bond. Wethouder John Nederstigt gaf aan dat de gemeente die voorbeeldfunctie mede dankt aan het feit dat inwoners actief worden betrokken bij duurzame acties en ontwikkelingen. "Ik hoop dat ook veel van de aangeleverde ideeën in die lijn liggen", zo sprak Nederstigt.

Naast overheden wordt de Duurzame Dinsdag Noord-Holland ook ondersteund door tal van ondernemers, zoals het Mariott Hotel in Hoofddorp waar de dates plaatsvinden. Ook veel experts die op 12 oktober aanwezig zijn komen uit Noord-Holland.

Ook een idee inleveren?

De hele maand juni kan iedereen ideeën inleveren voor Duurzame Dinsdag. Dit kan op de website www.duurzamedinsdag.nl. Op deze site is ook meer informatie te vinden. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl