Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 15 juni 2011 Den Helder: Proef in De Schooten met blauwe bakken voor papierinzameling

HVC start in juli in De Schooten met een proef waarbij naast de groene en de grijze bak een blauwe bak voor de inzameling van oud papier en karton wordt ingezet. Het doel is om meer papier in te zamelen. De proef wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente en Sortiva/Roele De Vries en duurt tot het einde van het jaar.

Uit onderzoek blijkt dat in de gemeente nog veel oud papier terechtkomt bij het restafval: gemiddeld 57 kilo per inwoner per jaar. "Dat is veel te veel en daar gaan we met de blauwe bak wat aan doen", stelt wethouder Suzanne den Dulk van Milieu vast. 'Want oud papier is de ideale grondstof voor nieuw papier. Het is dus zinvol oud papier en karton apart te houden en in de nieuwe blauwe bak te verzamelen."

Minder zwerfafval

In andere gemeenten is al gebleken dat de blauwe bak een groot succes is. Ook zorgt deze wijze van inzameling voor minder zwerfafval in vergelijking met de huidige inzameling van dozen bij de voordeur.

Bewonersbrief

De proef geldt voor de hele wijk De Schooten: de bewoners zijn vandaag per brief geïnformeerd over het hoe en waarom van de proef met de blauwe bak. Het is namelijk niet zo dat iedereen een blauwe bak krijgt. Bewoners van de laagbouw kunnen tussen 14 en 24 juni een blauwe bak tegemoet zien. Bewoners van de hoogbouw hebben meestal te weinig ruimte voor een blauwe bak, zij kunnen hun oud papier en karton binnenkort kwijt in verzamelcontainers op centrale locaties. De eerste inzameldag met de blauwe bak is op 21 juli 2011.

Meer informatie

Bewoners kunnen met vragen terecht bij de klantenservice van HVC: op werkdagen van 08.00-17.00 uur via (0227) 654 444 of per mail via . Meer informatie is ook te vinden op www.hvcinzameling.nl.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl