Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 17 juni 2011 Noord-Holland Noord krijgt EnergyBoard

Een nieuw op te richten EnergyBoard moet de bloeiende bedrijfstak in Noord-Holland Noord op het gebied van duurzame energie verder ontwikkelen tot een sterk energiecluster.

Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben Ton Hoff, oud-directeur van Energieonderzoek Centrum Nederland, gevraagd om de EnergyBoard vorm te geven. In het najaar moet het bestuur zijn geïnstalleerd.

De provincie Noord-Holland ziet grote economische kansen voor Noord-Holland Noord op het gebied van duurzame energie, onder andere op het gebied van offshore wind, biomassavergassing en innovatieve duurzame energietechnieken. Gedeputeerde Jaap Bond: "Noord-Holland heeft een goed vestigingsklimaat voor de duurzame energiesector, met name in Noord-Holland Noord. Dit heeft te maken met de geografische ligging, infrastructuur en de weersomstandigheden. In de regio zijn ook een aantal belangrijke onderzoeksinstituten en bedrijven gevestigd, zoals Maritiem Campus Nederland (MCN), Imares, TNO en de Huisvuilverbrandingscentrale (HVC).

De regio heeft zelf ook aangegeven dat zij deze bloeiende bedrijfstak meer op de kaart wil zetten. In het coalitieakkoord van het nieuwgekozen provinciebestuur werd de komst van een EnergyBoard al aangekondigd. De nieuw op te richten Board gaat sturing geven aan de versterking en ontwikkeling van een duurzaam energiecluster in Noord-Holland Noord.

Naar verwachting wordt de EnergyBoard in het najaar van 2011 geïnstalleerd. Met de benoeming van de 52-jarige Castricummer Ton Hoff als "kwartiermaker" is de eerste belangrijke stap in het proces gezet. Hoff, tot voor kort directeur van Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN), zal komende periode gesprekken gaan voeren met alle partijen uit het veld. Aan de hand van die gesprekken moet duidelijk worden welke partijen zitting krijgen in de EnergyBoard, waar de grootste kansen liggen voor en hoe deze kansen zo goed mogelijk benut kunnen worden. Daarbij wordt rekening gehouden met lopende initiatieven, zoals Energy Valley.

Gedeputeerde Bond: "Ton Hoff heeft een goed netwerk in én buiten de regio. Ik heb er alle vertrouwen in dat hij de juiste man is om de vorming van de EnergyBoard een succes te laten worden." Hoff begint per direct in zijn nieuwe functie. (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl