Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 03 februari 2012 Warme Truien op Texel - Vrijdag 10 februari 2012 Warme Truiendag

"Trek een warme trui aan en zet jezelf op Facebook!" Op vrijdag 10 februari 2012 is het nationale Warme Truiendag. Stichting Duurzaam Texel roept alle Texelse bedrijven, scholen en particulieren op mee te doen.

Deelnemers kunnen (zichzelf in) hun warme trui op Facebook zetten en daarmee kans maken op wat extra warmte.

Op Warme Truiendag gaat sinds 2007 bij bedrijven, scholen, overheden en particulieren in Nederland en België de verwarming lager om energie te besparen.

Op Texel wordt de 10e de verwarming waar mogelijk een graadje lager gezet bij de bedrijven en organisaties van bestuursleden van Stichting Duurzaam Texel. Medewerkers van deelnemende organisaties wordt gevraagd de 10e een warme trui aan te trekken via e-mail en affiches.

Doe mee en bespaar energie

De stichting roept alle Texelse bedrijven, scholen en particulieren mee te doen met dit landelijk initiatief om ook op Texel gezamenlijk energie te besparen. De verwarming 1 graad lager spaart tot 7% energie. Op de algemene website www.warmetruiendag.nl zijn tips en affiches beschikbaar en kan iedereen een eigen initiatief kenbaar maken.

Facebook

Kans maken op wat extra warmte? Stuur tot en met vrijdag 10 februari een afbeelding van (jezelf in) je lekkerste trui naar Dit e-mail adres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of upload 'm via St. Duurzaam Texel's Facebookpagina. De drie meest aangename inzendingen ontvangen van Stichting Duurzaam Texel een Warm Chocolademelkpakket om er extra warmpjes bij te zitten!

Achtergrond

De Warme Truiendag is een initiatief van Vereniging Klimaatverbond Nederland en wordt jaarlijks op of rond 16 februari gehouden. Op die dag trad in 2005 de Kyoto-overeenkomst in werking. De bedoeling hiervan is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen. Om iedereen aan de afspraken van het verdrag te herinneren werd in Nederland in 2007 - naar Belgisch voorbeeld - de Warme Truiendag in het leven geroepen. De verwarming één graad lager spaart tot 7% energie en daarmee ook CO2 uitstoot. (Bron: Stichting Duurzaam Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl