Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 13 februari 2012 ATO neemt zitting in bestuur Noordzeeboerderij (ontwikkeling van zeewierteelt in Nederland)

Ecofys, Hortimare en ATO hebben de Stichting Noordzeeboerderij opgericht. De Stichting Noordzeeboerderij zet zich in voor de ontwikkeling van zeewierteelt in Nederland.

De stichting heeft ten doel het tot stand brengen van een proefboerderij op de Noordzee, die zal worden ingezet voor het onderzoeken, ontwikkelen, testen en demonstreren van concepten voor:

De combinatie van zeewierkweek (bedoeld voor farmaceutische doeleinden en veevoeder) met aquacultuur (met een recyclemechanisme voor de nutriënten), visserij en mogelijk het ruimtegebruik met bijvoorbeeld windparken. Een duurzaam en innovatief concept, dat past bij de Noordzee.

De stichting werkt hierin nauw samen met een reeks van onderzoekspartners en overheidsinstanties en sluit zo veel mogelijk aan bij de lopende onderzoeksprojecten op het gebied van zeewierteelt.

Voor meer informatie over de Noordzeeboerderij bezoek de website www.noordzeeboerderij.nl (Bron: ATO Noord Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl