Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 14 februari 2012 Defensie ontziet natuur in helikopterlaagvlieggebieden o.a. waddenzee

Defensie stopt met laagvliegen in delen van vijf natuurgebieden in de helikopterlaagvlieggebieden Deurnsche Peel en Mariapeel, de Groote Peel, Uiterwaarden Waal, Voordelta en de Waddenzee. Dat blijkt uit de vergunning die Defensie vandaag aanvraagt bij het ministerie van Economie Landbouw & Innovatie (EL&I).

In 2008 is tussen beide departementen afgesproken dat Defensie voor militaire vliegactiviteiten boven beschermde natuurterreinen een vergunning aanvraagt.

Defensie gebruikt in Nederland nu helikopterlaagvlieggebieden, waarin (of vlakbij) ongeveer 30 beschermde natuurgebieden liggen. In delen van 5 daarvan stoppen de activiteiten het hele jaar of in bepaalde jaargetijden zodra de vergunning is afgegeven.

Geen bijzonder effect

In de natuurgebieden waar Defensie blijft vliegen, is geen bijzonder effect op de beschermde natuurwaarden te verwachten, zo blijkt uit onderzoek. Dat Defensie oog heeft voor flora en fauna blijkt bovendien uit de vrijwillige afspraken met natuurbeheerders ten gunste van de natuur. Daarnaast traint de luchtmacht vaak in het buitenland onder meer om Nederlandse natuurgebieden te ontzien. (bron: Rijksoverheid.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl