Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 07 maart 2012 Onderzoeksreactoren Petten en Delft getest op robuustheid

De onderzoeksreactoren in Petten en Delft zijn onderworpen aan een stresstest. Dat schrijft minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (EL&I) dinsdag 6 maart 2012 aan de Tweede Kamer. De reactoren voldoen aan alle nu geldende eisen, maar de stresstest geeft beter inzicht in de veiligheidsmarges.

Radio-isotopen voor gezondheidszorg

De reactoren van de Nuclear Research and Consultancy Group (NRG) in Petten en de Technische Universiteit Delft doen onderzoek naar nucleaire energie voor bedrijfsleven en overheid. In de reactor in Petten worden ook radio-isotopen gemaakt die toegepast worden in de gezondheidszorg, bijvoorbeeld voor het opsporen en bestrijden van kanker.

Verbeteringen

EL&I bekijkt komende tijd met de Kernfysische Dienst of de testresultaten aanleiding zijn voor verbeteringen die de veiligheidsmarges nog verder kunnen vergroten. De instellingen zijn wettelijke verplicht om maatregelen te nemen als nieuwe inzichten en ontwikkelingen met betrekking tot de veiligheid daartoe aanleiding geven.

Stresstest Borssele

Eerder werd de kerncentrale in Borssele al aan de stresstest onderworpen. Ook Urenco, de verrijkingsfabriek in Almelo, en COVRA beheerder van radioactief afval in Zeeland, gaan een dergelijke test doen. (bron: Rijksoverheid.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl