Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 12 maart 2012 Z.K.H. de Prins van Oranje aanwezig bij inhuldiging samengaan NIOZ met CEME op donderdag 4 april 2012

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje woont woensdag 4 april 2012 in Yerseke de viering bij van het samengaan van het Centrum voor Estuariene en Mariene Ecologie (CEME) in Yerseke en het Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek (NIOZ) op Texel. Deze twee onderzoeksinstituten zijn op 1 januari 2012 samengegaan onder de naam NIOZ.

De fusie heeft tot doel de krachten van de twee belangrijkste Nederlandse instellingen op het gebied van fundamenteel kust- en zeeonderzoek te bundelen en de strategische positie van Nederland op dit terrein te versterken.

De aard van het onderzoek van beide vestigingen van het NIOZ verandert voorlopig niet. De nieuwe NIOZ-vestiging in Yerseke (het voormalige CEME) bestudeert het leven in de kustzee en in estuaria. Het NIOZ op Texel richt zich met haar onderzoek niet alleen op Waddenzee en Noordzee, maar ook op de oceanen en de diepzee. De vestiging in Yerseke doet voornamelijk ecologisch onderzoek; de vestiging op Texel doet daarnaast ook onderzoek op het gebied van de fysica, chemie en geologie van zee en oceaan.

"Daarom vullen beide instituten elkaar goed aan, zodat er nu één instituut in Nederland is die fundamenteel marien onderzoek doet", stelt NIOZ-directeur Henk Brinkhuis.

Het NIOZ op Texel en CEME in Yerseke werkten al jarenlang nauw samen. Deze samenwerking heeft nu dus geleid tot het volledig samengaan binnen één instituut.

Het CEME was onderdeel van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO), dat onder de KNAW viel. Het NIOZ is een instituut van NWO, de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.

Het NIOO zet het ecologisch onderzoek op het gebied van zoet water en land voort vanuit de vestiging in Wageningen. (Bron: NIOZ Koninklijk Nederlands Instituut voor Zeeonderzoek)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl