Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 19 maart 2012 Woensdag 21 maart Nationale Boomfeestdag 2012 in Den Helder

Woensdag 21 maart 2012 wordt voor de 56e keer de Nationale Boomfeestdag gevierd. Ook de gemeente Den Helder besteedt, samen met De Helderse Vallei, aandacht aan dit evenement.

Dit jaar is de Middenweg de plaats van handeling. Leerlingen van de groepen 7 en 8 van de basisscholen De Windwijzer en De Verrekijker planten langs het eerste deel van Middenweg 31 elzen. Dat doen zij samen met wethouder Suzanne den Dulk.

Op dit moment wordt voortvarend gewerkt aan de transformatie van de Middenweg.

Het eerste deel - met de aanleg van een rotonde - is klaar. Aan het tweede deel - waaronder de laan met bomen - is aannemer KWS Infra nu hard bezig.

Elk jaar staat de boomfeestdag in het teken van een bepaald thema. Dit jaar is dat 'Bomen en (be)leven'. Zonder bomen is er geen leven van mens en dier mogelijk. Bomen zorgen niet alleen voor zuurstof maar ook voor sfeer en kleur in de stad.

Medewerkers van de gemeente Den Helder en De Helderse Vallei ondersteunen de leerlingen bij hun werkzaamheden. Na afloop ontvangen de leerlingen een deelnemerscertificaat.

Extra programmaonderdeel

's Middags om 12.30 uur planten Charlize Meijer en Sam Solkesz samen met wethouder Pia Bruin drie beuken in 't Vogelzand. Dat gebeurt nabij het basketbalveldje ter hoogte van de huisnummers Vogelzand 21, 25, 32 en 36.

Charlize en Sam vinden het zonde als er bomen verdwijnen. Het plaatsen van de drie beuken is onderdeel van het snoei en onderhoudsplan voor bomen en heesters in Den Helder. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl