Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 11 april 2012 Onderhoud glasbakken op Texel van start

Binnenkort start de gemeente Texel met groot onderhoud aan de glasbakken. De oudste, en soms geheel versleten, bakken worden niet meer vernieuwd. De locaties waar de inzameling van oud glas niet meer rendabel is verdwijnen.

Meerdere van de oude glasbakken zijn geheel versleten en kunnen niet meer worden opgeknapt. De overgebleven containers worden hersteld en krijgen een opfrisbeurt. Op een aantal locaties is de opbrengst van de glasbak niet meer rendabel. De opbrengst is te klein in relatie tot de gestegen ledigings- en verwerkingskosten. Dat betekent dat het aantal locaties van de glascontainers teruggebracht wordt van ongeveer 40 naar 24.

Uitgangspunt is dat er in de kleine kernen ten minste 1 glasbak wordt geplaatst.

In de grotere dorpen zijn er meer locaties, steeds zoveel mogelijk in de omgeving van een supermarkt en op de bekende plaatsen. Vanaf het begin van de zomer zijn de volgende locaties in gebruik:

De Cocksdorp

De Koog

Den Hoorn

Oudeschild

De Waal

Oosterend

Den Burg

(Bron: Gemeente Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl