Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 13 april 2012 2012 is het 'Jaar van de Bij' - Koop een Bijenhotel met 100 euro korting!

2012 is het 'Jaar van de Bij', helpt u een handje mee? Overheden en bedrijven kunnen dit jaar de Bijenhotels met korting aanschaffen, dankzij steun van de Nationale Postcode Loterij. U betaalt slechts 200 euro excl BTW. Een mooie kans voor u èn de bij.

Door een bijenhotel te plaatsen geeft u de metselbij een onderkomen en kan hij zijn eitjes leggen. Bescherming wordt steeds belangrijker, nu de bijensterfte onrustbarend toeneemt. Landschap Noord Holland maakt en plaatst ze bij u. De metselbij en andere wilde bijen *steken niet* .

De bij heeft onderdak nodig

Bijenhotels dragen bij aan de bescherming van wilde bijen. In de vaak netjes opgeruimde tuinen en openbaar groen is er vaak onvoldoende nestelgelegenheid voor diverse metselbijen. Met een bijenhotel geeft u die gelegenheid! Zo kunnen de bijen blijven bestuiven en zorgen voor voedsel voor de mens. De bij wordt momenteel bedreigd door pesticiden, ziekteverwekkers en eenzijdig/onvoldoende voedsel.

Educatieve functie

Daarnaast heeft een bijenhotel een educatieve functie. Tijdens het 'Jaar van de Bij' wordt ook een wilde bijen zoekkaart uitgebracht. Op 12 en 13 mei zal een landelijke bijentelling zijn. Een Bijenhotel is een goede plek om bijen waar te nemen.

1 kg gratis bloemenmengsel

Nestelgelegenheid en voedselplanten (ook wel drachtplanten) moeten in de nabijheid van elkaar aanwezig zijn. Daarom ontvangt u bij elk Bijenhotel gratis 1 kg drachtplanten mengsel. Hiermee kan ongeveer 300 m2 worden ingezaaid.

Meer informatie http://www.landschapnoordholland.nl/bijenhotels (bron: Landschap Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl