Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 18 april 2012 Proefboring naar aardgas aan het Breekland in Warmenhuizen eind april 2012

TAQA Onshore B.V. doet eind april een proefboring naar aardgas vanaf de nieuw aangelegde mijnbouwlocatie aan het Breekland in Warmenhuizen.

Met deze proefboring hoopt TAQA een economische winbare hoeveelheid gas aan te tonen.

De boorwerkzaamheden nemen naar verwachting zes weken in beslag. Daarna wordt de boortoren afgebroken en afgevoerd. Als er voldoende gas gevonden wordt, zal TAQA mogelijk in een later stadium, na het verwerven van de benodigde vergunningen, aardgas gaan winnen.

Natuur, milieu en veiligheid

De boorwerkzaamheden zullen met alle waarborgen ten aanzien van natuur, milieu en veiligheid worden uitgevoerd. De boorlocatie is zodanig ingericht dat de bodem en het grondwater niet vervuild kunnen raken. Voor de tijdelijke boorwerkzaamheden hebben alle betrokken landelijke, provinciale en gemeentelijke overheden inmiddels de vereiste vergunningen verstrekt.

Beperking verkeersoverlast

Medio april zal met de aanvoer van materialen en het opbouwen van de tijdelijke boortoren worden begonnen.

TAQA heeft in overleg met de gemeente een verkeersplan opgesteld. Daarin is vastgelegd dat het werkverkeer van en naar de locatie Warmenhuizen uitsluitend van de N245 via de Warmenhuizenweg, Debbemeerweg, Diepsmeerweg en het Breekland zal worden geleid. Werkverkeer van TAQA is geïnstrueerd om terdege rekening te houden met het andere werk- en woonverkeer. Om verkeersoverlast te voorkomen, is tevens bepaald dat verkeer tijdens de avond- en nachturen en in de weekenden zoveel als mogelijk moet worden vermeden.

Informatienummer

Voor de beantwoording van publieksvragen over de boorwerkzaamheden kan contact worden opgenomen met de receptie/controlekamer van TAQA Energy B.V. in Alkmaar. Deze controlekamer is 24 uur per dag bereikbaar via het telefoonnummer 070 3337594. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl