Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 26 april 2012 Leerlingen uit Den Helder en Julianadorp ruimen strand op

Komende vrijdag gaan de leerlingen van Scholen aan Zee en Praktijkschool de Pijler aan de slag op het strand voor 'Clean up the Beach!'.

Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) die de in totaal 7,2 km strand van Huisduinen tot Drooghe Weert beheert, ondersteunt dit initiatief. Het gaat hier niet om een eenmalige actie: in het kader van maatschappelijke stage zal de schoonmaak gedurende het gehele schooljaar worden voortgezet. Het streven is per school een gedeelte van het strand te adopteren en wekelijks het strand en de opgangen te ontdoen van vuil dat is aangespoeld en/of door recreanten achtergelaten.

Wat ligt er op het strand?

Uit onderzoek blijkt dat er gemiddeld op 100 meter strand het volgende ligt:

En dit is slechts het afval dat aanspoelt op het strand. In de Noordzee zelf drijft en ligt op de bodem nog veel meer afval, zo blijkt uit onderzoek. Schoonmaken blijft dus hard nodig! (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl