Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 07 mei 2012 Aangetroffen materiaal in Kreileroord is asbest, maar gevaar voor de volksgezondheid is gering.

Op vrijdag 4 mei 2012 zijn tijdens een tweede openbare bijeenkomst omwonenden geïnformeerd over het materiaal dat eerder deze week is aangetroffen in de openbare groenstrook achter de Gijs van Gaalenstraat. Tijdens de eerste bijeenkomst op 3 mei, heeft de gemeente de omwonenden geïnformeerd over dat het materiaal mogelijk asbest bevat. Vandaag is bekend geworden dat het materiaal inderdaad hechtgebonden witte asbest bevat. Tijdens de bijeenkomst waren burgemeester Van Eijk en wethouder Franken aanwezig en een deskundige van de GGD Hollands Noorden om de situatie toe te lichten en om vragen te beantwoorden.

Gering risico

GGD Hollands Noorden gaf tijdens de bijeenkomst aan dat het in dit geval om hechtgebonden asbest gaat met een lage concentratie witte asbestvezels.

Hechtgebonden witte asbest is de minst schadelijke vorm van asbest. Volgens GGD Hollands Noorden brengen hele stukken asbest geen gevaar voor de volksgezondheid. Wanneer asbest breekt, kan een gering aantal vezels in de lucht komen. Toch schat GGD Hollands Noorden de kans op blootstelling van spelende kinderen aan deze asbestvezels als zeer gering in. De kans dat kinderen met een asbestvezels in aanraking zijn gekomen is verwaarloosbaar klein. Eventuele vezels zijn snel opgenomen door de veerkrachtige, vochtige grond en aanwezige vegetatie, waardoor de kans op verspreiding erg klein is.

Vervolg stappen?

Maandag 7 mei a.s. ontvangt de gemeente het saneringsplan. Nog dezelfde middag wordt gestart met het opruimen van de asbest door een gespecialiseerd bedrijf.

Tot die tijd blijven de hekken rondom het terrein staan en is het niet toegestaan de groenstrook te betreden.

Vragen?

Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen dan kunt u contact opnemen met de gemeente. U kunt dit doen door het contactformulier in te vullen op onze website www.hollandskroon.nl, een mail te sturen naar of door te bellen naar het algemene nummer (088) 32 15 000 (op werkdagen bereikbaar tussen 08.00 en 17.00 uur). U kunt ook contact opnemen met de GGD Hollands Noorden via telefoonnummer (088) 01 00 500 (tijdens kantooruren) of mailen naar . (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl