Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 04 juni 2012 Rogier Nijssen geïnstalleerd als lector Groot Composiet

Op donderdag 24 mei 2012 is Rogier Nijssen onder grote belangstelling, waaronder Jan van Run lid van het college van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland, officieel geïnstalleerd als lector Groot Composiet.

"Studenten mogen van mij hard gaan nadenken over een toekomst in composiet." Dat zegt Rogier Nijssen die in Alkmaar werd geïnstalleerd als lector van de kenniskring Groot Composiet. "Composiet is een spannend materiaal waar nog lang niet alle mogelijkheden van benut zijn."

V.l.n.r.: Huug de Deugd, Rogier Nijssen, Dirk van der Bijl, Hans Bais V.l.n.r.: Huug de Deugd, Rogier Nijssen, Dirk van der Bijl, Hans Bais

"Composiet wordt steeds meer toegepast," aldus Rogier Nijssen. "Niet alleen meer in vliegtuigconstructies, maar ook voor de wieken en gondels van windturbines, gevels, bruggen, tennisrackets en fietsframes. Er is nog veel te ontwikkelen en veel bedrijven kunnen de hulp van onze studenten daarbij goed gebruiken." Studenten maken kennis met het materiaal via hun technische opleiding aan Hogeschool Inholland Alkmaar en ook tijdens stages en afstudeerwerk bij composietbedrijven en tijdens onderzoeksprojecten bij het lectoraat en het Composietenlab.

Veelzijdig

Op donderdag 24 mei hield Rogier Nijssen zijn lectorale rede, waarin hij de mogelijkheden van het veelzijdige materiaal composiet uitvoerig belichtte.

Daarbij stonden vragen centraal als 'Wat zijn de sterktes en zwaktes van composietmaterialen en wat betekent dit voor innovaties en onderzoek?', 'Hoe kunnen studenten een rol spelen in het beantwoorden van deze vragen?'en 'Hoe leggen we met onderwijs een goede basis hiervoor?' Tevens gaf hij zijn ideeën prijs over hoe zijn lectoraat met onderwijs en onderzoek studenten en bedrijven dichter bij elkaar kan brengen.

Opmars

Het lectoraat Groot Composiet is ontstaan uit een vraag die bij veel studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers leeft: "Wat kan composiet voor mij betekenen?" Composieten, of vezels versterkte kunststoffen, beloven gouden bergen in termen van prestaties als sterkte en stijfheid, afgezet tegen hun gewicht. Deze hightech materialen zijn bezig aan een opmars, niet alleen in de aerospacebranche, maar ook op andere vakgebieden zoals civiele techniek en architectuur.

Meer informatie oa de lecture van Rogier Nijssen en promotiefilm op www.ato.nl (Bron: ATO Noord Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl