Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 13 juni 2012 3.000-ste energieadvies voor inwoner Tuitjenhorn

In de gemeente Harenkarspel is op maandag 11 juni 2012 het 3.000-ste gratis energiebesparingsadvies gegeven.

Hiermee is binnen het project Step2Save, dat in Harenkarspel, Schagen en Zijpe wordt gehouden een eerste mijlpaal bereikt.

De wethouders van de drie gemeenten, R. Treur, J. Beemsterboer en B. Blonk waren erbij toen een Step2Save consulent het 3.000-ste advies uitbracht. Ook ontving de bewoner, de familie Hoogeboom uit Tuitjenhorn, de speciale energiebox met daarin producten om te helpen bij het besparen van energie.

Doel van het project is om in een jaar tijd 8000 huishoudens in de drie gemeenten te adviseren over energiebesparing thuis op een eenvoudige manier.

Met het 3.000-ste advies is meer dan een derde van de overeengekomen taakstelling bereikt.

Voor de acht Step2Save adviseurs, die werkzoekend zijn en sinds 1 maart 2012 door de gemeenten trekken met de Step2Save camper, heeft het project nog een doel. Zij hopen na dit project waarin ze werkervaring kunnen opdoen en een MBO-2 opleiding volgen, door te groeien naar een reguliere baan.

Een huishouden kan ruim honderd euro per jaar besparen als het gebruik maakt van de artikelen uit de box. Bewoners kunnen nog meer te besparen als ze ook nog de energieadviezen opvolgen.

Met dit project kan een CO2-besparing bereikt worden die gelijk staat aan de uitstoot van 300 autoís die een rondje om de wereld rijden.

Step2Save is een samenwerkingsproject tussen Nuon, de drie gemeenten, de woningbouwcorporatie Wooncompagnie, en de ISD Kop van Noord-Holland. (Bron: Gemeente Harenkarspel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl