Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 15 juni 2012 Informatiebijeenkomsten over zonnepanelen op Texel: 19/6 Den Burg; 25/6 Oosterend; 3/7 De Koog; 4/7 Den Hoorn; 5/7 Oudeschild en 11/7 De Cocksdorp

De komende weken wordt op Texel de zonne-energie campagne TEXEL, EILAND IN DE ZON! gehouden. De campagne heeft als doel in korte tijd zoveel mogelijk Texelaars te motiveren om zonnestroom op te wekken met behulp van zonnepanelen.

Zelf zonnestroom opwekken, daar krijg je energie van!

Het plaatsen van zonnepanelen op daken van woningen, schuren en bedrijfspanden is momenteel erg aantrekkelijk . Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor het milieu, ook voor de portemonnee en de waarde van je huis of bedrijfspand is het gunstig! Als je zonnestroom opwekt met zonnepanelen heb je geen last van stijgende energieprijzen. Daarnaast levert het investeren in zonnepanelen meer rendement op dan het laten staan van geld op de bank!

Deze breed opgezette campagne wordt georganiseerd door TexelEnergie en Urgenda in samenwerking met tal van organisaties: Gemeente Texel, Wij willen Zon Texel, Stichting Duurzaam Texel, Rabobank Noord-Holland Noord, VEM Electrotechniek, Installatieburo IBS-Oele-Schoo, De Wit Installatietechniek, Duinker Installatietechniek, Texel4Trading en Solar Living. Ook andere organisaties kunnen aanhaken.

Samen worden de schouders gezet onder het flink vergroten van het aantal zonnepanelen op de Texelse daken. Texel heeft als doelstelling om in 2020 een energie neutraal eiland te zijn. Om deze doelstelling te realiseren moet nog heel veel gebeuren. Met zonnepanelen dragen Texelaars zelf bij aan de productie van duurzame energie!

Kom naar de informatiebijeenkomst en maak kans op een gratis set zonnepanelen!

We organiseren in ieder dorp een informatiebijeenkomst. Daarbij krijgen bezitters van woningen en vakantiewoningen, huurders en ondernemers informatie over de werking en voordelen van zonnepanelen, subsidie- en fiscale regelingen en inzicht in diverse mogelijkheden voor aanschaf van zonnepanelen en koop op afbetaling via de energienota. Er staat een team van experts klaar om alle mogelijke vragen te beantwoorden.

De informatiebijeenkomsten staan gepland op:

Aanvang: 19.30 uur

Tijdens deze informatiebijeenkomsten kunnen aanwezigen meedoen met een prijsvraag waarbij men kans maakt op een gratis set zonnepanelen ter waarde van Ä 2.000,=! Deze prijs is beschikbaar gesteld door Rabobank Noord-Holland Noord.

Voor meer informatie over de campagne, klik op onderstaande banner of neem contact op met Enit Scholtens (Urgenda) 06 30 717 025 of Texel Energie (0222) 314 939 (Bron: Stichting Duurzaam Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl