Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 16 juli 2012 Informatiebijeenkomsten 'Zon in de Kop' goed bezocht

In de gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe zijn informatiebijeenkomsten gehouden over 'Zon in de Kop'. Burgers en ondernemers kunnen profiteren van een speciale actie om zonnepanelen aan te schaffen. De actie loopt tot 16 september.

De bijeenkomst in Harenkarspel werd het drukst bezocht. Rond zestig geïnteresseerden lieten zich door de HVC, leverancier en installateur informeren over het aanbod van Zon in de Kop. Ook werd op de financiële voordelen gewezen.

Zo is er voor de inwoners van Zijpe de mogelijkheid gebruik te maken van een duurzaamheidslening. Huiseigenaren kunnen een aanvraag indienen voor 15 procent subsidie op de aanschaf van zonnepanelen. Deze subsidiepot is nog niet leeg.

In de drie gemeenten bleken dezelfde vragen te spelen. Vragen over de dakbelasting, garantie en verzekering van de zonnepanelen, het salderen van de terug geleverde energie door de energieleverancier en de verschillende soorten meters. En natuurlijk werd men graag op de hoogte gebracht van opbrengst en terugverdientijd van zonnepanelen.

Via Zon in de Kop is het mogelijk om een op maat gemaakte offerte aan te vragen.

Met behulp van de digitale DakCheck is eenvoudig een reële berekening te maken van wat uw eigen dak aan elektriciteit kan opleveren en hoeveel u daarmee bespaart op uw energierekening. De DakCheck vindt u op www.facebook.com/zonindekop

Zon in de Kop heeft een eigen klantenservice die u als geïnteresseerde en als koper van zonnepanelen begeleidt. Gedurende de garantieperiode blijft de klantenservice beschikbaar.

De partijen achter Zon in de Kop zijn de gemeenten Schagen, Harenkarspel en Zijpe in samenwerking met HVC, het Millennium Comité Schagen, Ontwikkelingsbedrijf NHN en de Noordhollandse Energie Coöperatie. (Bron: Dutch Green Technology)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl