Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 17 juli 2012 Vergunningverlening windmolens in Noord-Holland stilgezet

De provincie Noord-Holland geeft voorlopig geen vergunningen meer af voor het plaatsen van windmolens.

Dat is het gevolg van een voorbereidingsbesluit dat maandag 9 juli door Provinciale Staten werd genomen en woensdag 11 juli 2012 van kracht werd.

In het coalitieakkoord staat dat de provincie er géén windmolens meer bij wil in Noord-Holland. Om die reden hebben Gedeputeerde Staten besloten om het beleid en de planologische regels aan te passen. Vooruitlopend op die aanpassingen was het noodzakelijk om een voorbereidingsbesluit te nemen. Hiermee wordt de planologische situatie voor windturbines in Noord-Holland bevroren. Deze situatie mag maximaal een half jaar duren.

Nadat GS en PS in september over de inhoudelijke aanpassingen hebben besloten, worden de stukken ter inzage gelegd en kunnen zienswijzen worden ingediend.

Meer informatie op www.noord-holland.nl (Bron: prov. nh)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl