Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 20 juli 2012 College Hollands Kroon besluit over nieuwe overeenkomst afvalinzameling

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hollands Kroon heeft besloten dat er een nieuwe dienstverleningsovereenkomst voor de inzameling en verwerking van huishoudelijk afval moet komen. Het college kiest HVC hiervoor als partner. De vier oude fusiegemeenten hadden de inzameling, verwerking, gemeenschappelijke regelingen en aandelenconstructies verschillend geregeld. Een nieuwe overeenkomst brengt hier weer eenduidigheid in aan en zorgt ervoor dat alle inwoners van Hollands Kroon op dezelfde kwaliteit kunnen rekenen. De overeenkomst met HVC moet op 1 januari 2013 ingaan. In september besluit de gemeenteraad over de overeenkomst.

Lokale verenigingen blijven inzamelen

Het college besloot de rol van lokale verenigingen in de inzameling van papier en textiel in stand te houden. Hoewel hierdoor de kosten voor de dienstverleningsovereenkomst met HVC per woonhuisaansluiting hoger uitvallen dan bij inzameling door HVC, acht het college de inkomsten voor de verenigingen van groot belang. Hiermee respecteert het college een motie die de gemeenteraad hierover in februari aannam. Voortaan krijgen alle verenigingen in Hollands Kroon eenzelfde prijs voor het opgehaalde afval.

Wat betekent de nieuwe overeenkomst verder?

De nieuwe overeenkomst waarborgt de kwaliteit van de afvalinzameling en -verwerking voor alle inwoners van Hollands Kroon. Ook biedt de overeenkomst ruimte voor innovatie op het gebied van inzameling, voor meer en betere recycling van afval. Verder blijven de afvalbrengplaatsen in Schagen en Middenmeer bestaan. De huidige brengpaats in Hippolytushoef, die nu een ochtend per 2 weken op is, vervalt vanaf 1 januari 2013.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl