Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 24 juli 2012 Eerste panelen Zon in de Kop op het dak in Schagen

In Schagen werden op maandag 23 juli 2012 de eerste Zon in de Kop zonnepanelen geplaatst. De voortgangsmeter van Zon in de Kop van 17 juli laat zien dat vijf aanvragen omgezet zijn in een definitieve opdracht tot plaatsing van panelen. De familie Westrik is één van deze opdrachtgevers.

Installatiebedrijf Van Schaijk kwam langs bij de familie Westrik. Aan het einde van de dag werden de panelen op het dak van de woning aan de A. Postmastraat 15 bevestigd.

Rond 10.30 uur werd het eerste paneel geplaatst. Wethouder Jos Beemsterboer van de gemeente Schagen was hierbij aanwezig. De verwachting is dat veel panelen zullen volgen, in zowel de gemeente Schagen als de gemeenten Harenkarspel en Zijpe. Op 17 juli jl waren al 157 aanvragen door Zon in de Kop ontvangen.

Doelstelling van de actie is het bereiken van een opbrengst van 500 Kilowattpiek. Uitgaande van de ontvangen aanvragen zitten we al ruimschoots over de helft!

Investeren in zonnepanelen is niet alleen goed voor de omgeving, ook voor de portemonnee. Het levert lagere energiekosten op en een gezonder klimaat. De actie Zon in de Kop waarbij burgers en ondernemers kunnen profiteren van een speciaal aanbod om zonnepanelen aan te schaffen loopt tot 16 september.

Informatie over de actie is te vinden op www.facebook.com/zonindekop.

Bezoekers van deze pagina hoeven geen account van Facebook te hebben om de informatie te bekijken. Ingevoerde gegevens zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers van Facebook.

De partijen achter Zon in de Kop zijn de gemeenten Schagen, Harenkarspel en Zijpe in samenwerking met HVC, het Millennium Comité Schagen, Ontwikkelingsbedrijf NHN en de Noordhollandse Energie Coöperatie. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl