Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 25 juli 2012 Racing Aeolus 2012 van 22 t/m 25 augustus 2012 in Den Helder

Den Helder - RACING AEOLUS, de internationale wedstrijd van Wind Energy Events start dit jaar wederom in Den Helder. Van 22 t/m 25 augustus 2012 strijden zeven teams van uit de hele wereld tegen elkaar met hun hightech voertuigen. De deelnemers laten met creatieve en innovatieve ideeën zien dat het mogelijk is om met een voertuig, een Wind Powered Vehicle, tegen de wind in te rijden met behulp van diezelfde wind.

Racing Aeolus 2012 van 22 t/m 25 augustus 2012 in Den Helder

RACING AEOLUS is een competitie voor het ontwerpen van het beste Wind Powered Vehicle (WPV): een voertuig voorzien van een rotor.

De WPV mag maximaal 4 meter lang, 2 meter breed en 3,5 meter hoog zijn. De rotor heeft een maximale oppervlakte van 4m2. Het voertuig moet tegen de wind in kunnen rijden en kan een maximale snelheid bereiken die ongeveer gelijk is aan de windsnelheid (windkracht 4 bijvoorbeeld = 20 tot 28 km per uur).

Het parcours wordt uitgezet op de zeezijde van de dijk, tussen Lands End en Huisduinen. Op dit traject kan bij vrijwel elke windrichting een deel van de race met tegenwind worden verreden.

Racing Aeolus 2012 van 22 t/m 25 augustus 2012 in Den Helder

De deelnemers kwalificeren zich in een afvalrace. De finalisten strijden op zaterdag 25 augustus 2012 om de AEOLUS CUP.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op:
http://www.windenergyevents2012.com
Twitter: @RacingAeolus

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl