Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 18 oktober 2012 ECN en Trinitas College uit Heerhugowaard motiveren jongeren voor technische kant

Woensdag 17 oktober 2012 tekenen het Trinitas College uit Heerhugowaard en ECN een samenwerkingsovereenkomst in het kader van Jet-Net.

Jet-Net, het Jongeren en Technologie Netwerk Nederland, is een samenwerking tussen bedrijven, onderwijs en overheid. Doel is havo/vwo-leerlingen een reëel beeld te geven van bèta en technologie en hen te interesseren voor een bèta technische vervolgopleiding.

Er is een afnemende interesse van jongeren in bètaopleidingen, terwijl de vraag naar bètawetenschappers hoog blijft. Voor ECN, dat met en voor de markt kennis en technologie ontwikkelt die een transitie naar een duurzame-energiehuishouding mogelijk maken, is het belangrijk om ook in de toekomst goed opgeleide medewerkers met de nieuwste exacte wetenschappelijke of technische kennis aan te trekken.

Voor deze samenwerking zijn een aantal activiteiten gepland. De activiteiten zijn enerzijds gericht op het verrijken van de lesstof met concrete praktijkvoorbeelden en anderzijds op het zichtbaar maken van de toekomstperspectieven.

De eerste activiteit heeft inmiddels een aantal weken geleden plaatsgevonden.

Twaalf docenten hebben tijdens een rondleiding informatie gekregen over hoe ECN werkt aan energiebesparing, duurzame energie en een efficiënt en schoon gebruik van fossiele brandstoffen.

Andere activiteiten die dit schooljaar gehouden worden zijn bijvoorbeeld gastlessen, het ondersteunen van leerlingen bij het opstellen van profielwerkstukken, ondersteuning bij een bèta-doe middag waarin leerlingen zelf proefjes doen etc. Zo kunnen jongeren met eigen ogen zien dat je in de technologie een goede, veelzijdige en interessante baan kunt vinden.

Meer informatie over Jet-Net vindt u op www.jet-net.nl (Bron: ECN)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl