Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 05 november 2012 GrootComposiet Innovatievoucher beschikbaar voor onderzoek- en ontwikkeltraject

Vanaf afgelopen vrijdag (2 November 2012) is het mogelijk om een aanvraag voor een Groot Composiet innovatievoucher in te dienen. Ook kunt u meteen een compleet pakket downloaden waarin de flyer, het template voor de aanvraag, de algemene bepalingen en een deminimussteun check.

GrootComposiet

De toepassingsmogelijkheden van composiet, of vezelversterkte kunststoffen in eindproducten zijn talrijk. Denk aan o.a. vliegtuigen, auto's, scheepsrompen, mri-scanners, bruggen, sluisdeuren, gevelpanelen en decoratieve bouwelementen, drukvaten van persluchtsystemen of als lichtgewicht opslagtanks, fietsframes, hengels en windturbinebladen.

Composieten zijn milieuvriendelijk en in combinatie met hun unieke eigenschappen en voordelen (zie kader) een uitstekend alternatief voor producten en halffabrikaten die nu uit staal, hout of ander basis- materiaal worden vervaardigd.

Welke marktpartijen kunnen een voucher verkrijgen?

Marktpartijen, die in bijvoorbeeld de bouw, civiele, maritieme- of zorgsector opereren, kunnen via de indiening van een innovatieplan een voucher aanvragen en besteden bij een composiet kennis- drager voor een onderzoek- en ontwikkeltraject. De voucher geeft recht op 50% subsidie van de gemaakte onderzoekskosten bij de kennisdrager.

De aanvrager (MKB) van de voucher is gevestigd in de regio West (Noord Holland, Zuid Holland, Flevoland en/of Utrecht). De voucher kan worden ingeleverd bij een composiet kennisdrager binnen dezelfde regio West.

Pre-concurrentieel onderzoek

De voucher is geschikt voor het uitvoeren van een pre-concurrentieel onderzoek. Dit betekent dat het geschikt is voor uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek tot het testen van een prototype. Het vercommercialiseren van het product valt er buiten.

Budget innovatievoucher

De totale hoeveelheid subsidie voor de innovatievoucher regeling is 150.000,00 voor een totale besteding van 300.000,00 bij de composiet kennisdragers. Innovatievouchers kunnen aange- vraagd worden in de orde van 5.000,00 tot 15.000,00 subsidie.

Indienen innovatievoucher aanvraag

De aanvragen kunnen digitaal worden ingediend bij Groot Composiet ().

Het template voor de aanvraag, de staatssteuncheck en de algemene bepalingen zijn samen te vinden op de website van Groot Composiet www.grootcomposiet.nl

Na een controle van de benodigde documenten zal de aanvraag worden doorgestuurd naar de regiegroep. De aanvragen worden beoordeeld door de regiegroep Groot Composiet op innovatiekracht, duurzaamheid, toekomstig marktperspectief, toekomstige werkgelegenheid in de regio's en of de onderzoeksactiviteiten zich daadwerkelijk in de pre concurrentiële fase bevinden (ivm staatssteun).

Groot Composiet is bereid om u te helpen met de aanvraag.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl