Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 05 november 2012 Vakbekwaamheidsopleidingen energietechniek op Techniekcampus in Den Helder

Vanaf 1 maart 2013 beschikt de Techniekcampus in Den Helder over de meest geavanceerde practica op het gebied van de elektrische energietechniek in de regio Noord-Holland Noord. ROC Kop van Noord-Holland en Tetrix Bedrijfsopleidingen zijn hiertoe een samenwerking aangegaan met Quercus Technical Services. Dit bedrijf is gespecialiseerd in opleidingen voor hoog- en laagspanningsinstallaties en explosieveiligheid en is een landelijke speler als het gaat om inspecties, consultancy en opleidingen voor de offshore, industrie, engineering- en adviesbureaus. Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord NV heeft een wezenlijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze publiek/private samenwerking.

De nieuwe practica maken het mogelijk om diverse cursussen en trainingen (mbo én hbo niveau) op het gebied van elektrische energietechniek aan te bieden. De focus ligt in eerste instantie op elektrische energietechniek en explosieveiligheid. Bedrijven kunnen hun personeel laten scholen en certificeren op dit terrein. Daarnaast wordt het voor ROC-studenten van de afdelingen Techniek en het Nautisch College mogelijk om waardevolle certificaten te halen 'bovenop' hun mbo-opleiding.

Aad de Wit, voorzitter college van bestuur van het ROC Kop van Noord-Holland is enthousiast: "Wij willen het bedrijfsleven en onze studenten opleidingen aanbieden die naadloos aansluiten op de behoeften vanuit de markt. Voor onze technische en nautische opleidingen biedt dit practicum unieke kansen. Hiermee positioneert de regio zich nadrukkelijk als hofleverancier van de offshore-industrie."

Henk Kemkes, directeur van Tetrix Bedrijfsopleidingen voegt hier aan toe: "Met de komst van deze practica is de Techniekcampus een hypermoderne faciliteit rijker en kunnen we beter inspelen op de behoefte van bedrijven om hun personeel te certificeren op energietechnisch gebied."

Ook Paul Koop, directeur van Quercus Technical Services is blij met de samenwerking: "Wij willen met de samenwerking de regio kunnen bedienen en de huidige kloof in de energiesector overbruggen tussen jonge talenten die de school verlaten en de vakbekwaamheidsvraag van bedrijven. Met deze vestiging in Den Helder willen wij een broedplaats zijn voor toptalent.

Binnen deze publiek/private samenwerking willen wij laten zien dat techniek uitdagend is en toekomst heeft."

(Bron: Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord, ROC Kop van Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl