Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 09 november 2012 Zichtlijn vanuit De Dennen op kerkje van Den Hoorn hersteld

Staatsbosbeheer heeft de zichtlijn vanaf de rand van De Dennen op het kerkje van Den Hoorn hersteld. Restanten van de beplanting van de voormalige boomkwekerij Texelendje zijn hiervoor verwijderd. Dit werk is ook onderdeel van het geschikt maken van dit perceel voor de teelt van cranberry's.

Werkzaamheden Staatsbosbeheer
Foto: Staatsbosbeheer Texel

Dit perceel wachtte op inrichting als natuurgebied, bij de recente aanpassing van de Ecologische Hoofd Structuur door de provincie is besloten dat dit hier geen deel vanuit gaat maken. Staatsbosbeheer heeft met het in gebruik te gaan geven voor de teelt cranberry's aan Crantex het gebied weer een agrarisch gebruik gegeven.

De vergoeding hiervoor gebruikt Staatsbosbeheer om de kosten van het beheer te dekken, de teelt gaat hierdoor bijdragen aan het behoud van de kwaliteit van de op Texel beheerde gebieden en daarmee de kwaliteit van Texel als natuur- en vakantie-eiland. Door herstel van de zichtlijn is ook de kwaliteit van de beleving van het Texelse landschap verbeterd. (Bron: Staatsbosbeheer Texel)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl