Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 15 november 2012 Gemeente Zijpe informeert ondernemers over fiscale voordelen zonnepanelen

Bij het horen van duurzame energie denken velen meteen aan het milieu.

Natuurlijk is het opwekken van duurzame energie goed voor het milieu, maar het kan ook erg goed zijn voor de portemonnee. Want ook zonder subsidies kunnen ondernemers in sommige gevallen meer dan 80% van hun investering in zonnepanelen terug krijgen, om nog maar te zwijgen over de besparing op de energierekening.

Daarom wil de gemeente middels het project ZON-dernemer ondernemers attenderen op de fiscale voordelen van zonnepanelen.

Fiscale voordelen

Hoewel verschillende subsidies voor het investeren in duurzame energie zijn afgeschaft, blijft de overheid dit soort investeringen stimuleren middels investeringsregelingen. De 'Energie-InvesteringsAftrek' (EIA) is specifiek bedoeld voor de ondernemer die investeert in energiebesparende technieken of duurzame energie. De 'KleinschaligheidsInvesteringsAftrek' (KIA) ziet op kleine investeringen in bedrijfsmiddelen in het algemeen, waaronder dus ook zonnepanelen. Daarnaast speelt natuurlijk ook de 'normale' afschrijving een rol bij het bepalen van het fiscale voordeel.

Iedere ondernemer in Nederland die belastingplichtig is voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting kan in beginsel van deze regelingen gebruikmaken. Nu het einde van het jaar in zicht is, is dit het ideale moment voor ondernemers om te beoordelen hoeveel voordeel dit voor hen kan opleveren.

Meer informatie

Bent u benieuwd wat de fiscale voordelen van zonnepanelen voor uw onderneming zijn? Op www.zijpe.nl vindt u meer informatie om u verder op weg te helpen, waaronder een rekenmodel. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl