Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 19 november 2012 Gemeente Hollands Kroon en energie- en afvalnutsbedrijf HVC tekenen overeenkomst

De gemeente Hollands Kroon heeft gekozen om haar volledige afvalinzameling en beheer onder te brengen bij HVC. Per 1 januari 2013 gaat deze overeenkomst in en is geldig voor de komende 10 jaar.

Op 15 november 2012 is de overeenkomst officieel ondertekend. Namens de gemeente Hollands Kroon zette wethouder Lia Franken haar handtekening. Algemeen directeur Wim van Lieshout tekende namens HVC.

Samen regie voeren

Wethouder Lia Franken is blij met de overeenkomst: "Op deze manier waarborgen wij de kwaliteit van de dienstverlening rondom afvalinzameling. Ook biedt de overeenkomst ruimte voor innovatie op het gebied van inzameling, voor meer en betere recycling van afval." Ook Wim van Lieshout is enthousiast over de overeenkomst: "Het is mooi dat deze samenwerking tot stand is gekomen. De keuze om samen de regie te voeren is prachtig. Ik kijk er naar uit om samen met Hollands Kroon samen te werken."

Over HVC

HVC is een energie- en afvalnutsbedrijf van 52 aandeelhoudende gemeenten en 6 waterschappen (uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland). HVC richt zich - behalve op afvalinzameling en grondstoffenmanagement - sterk op verduurzaming van de energievoorziening van de in HVC deelnemende overheden.

Naast windenergie, zonne-energie en bio-energie, ontwikkelt HVC warmtenetten en installaties voor de productie van groen gas uit gft-afval. HVC heeft geen winstoogmerk en streeft naar een optimale mix tussen een duurzame bedrijfsvoering en de kostprijs. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl