Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 07 december 2012 Oude spelcomputer levert sleetje op bij Afvalbrengstation in Schagen

De gemeenten Harenkarspel, Schagen en Zijpe doen mee met de Wecycle-actie na Sinterklaas. De gemeenten willen haar inwoners stimuleren om na Pakjesavond oud elektrisch speelgoed in te leveren bij het Afvalbrengstation. Daarom ligt er vanaf 6 december 2012 voor de eerste honderd inleveraars een uniek Wecycle-sleetje klaar bij het Afvalbrengstation aan de Zijperweg in Schagen. Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld met kans op een familiebox hotelovernachting.

Op Pakjesavond zullen veel kinderen nieuw elektrisch speelgoed krijgen van Sinterklaas. Een spelcomputer, digitale fotocamera of MP3-speler staat hoog op het verlanglijstje. Deze cadeautjes vervangen meestal oud elektrisch speelgoed.

Dat verdwijnt vaak helaas in de vuilnisbak. Jammer, want dan kan het niet gerecycled worden.

Recyclen = behoud grondstoffen

Wecycle zorgt ervoor dat elektrische apparaten en spaarlampen die ingeleverd worden optimaal worden gerecycled. Dat is belangrijk, want door recycling behouden we de grondstoffen voor generaties na ons en hoeven er minder grondstoffen te worden onttrokken aan de natuur. Ook komen de schadelijke stoffen niet terecht in het milieu. Elektrische apparaten worden voor 75% tot 90% gerecycled. Spaarlampen en koelkasten zelfs voor meer dan 90%. Kunststoffen, ijzer, glas, koper: het worden na recycling allemaal weer nieuwe grondstoffen.

Maar dan moeten de apparaten en spaarlampen wel apart worden ingeleverd.

Cadeautje

De eerste honderd inwoners die in de 2 weken vanaf 6 december 2012 afgedankt elektrisch speelgoed, andere elektrische apparaten en/of spaarlampen inleveren bij het Afvalbrengstation in Schagen, krijgen gratis het unieke Wecycle-sleetje!

Let op: op = op! Ook worden er 500 kanskaarten uitgedeeld waaronder 25 familiebox hotelovernachtingen verloot worden. (Bron: Gemeente Zijpe)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl