Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 17 januari 2013 Minder hekwerk in Helderse duinen

Landschap Noord-Holland is gestart met het weghalen van een raster rond de zogenaamde PWN-duinen. Dit gebied ligt ten westen van de Donkere Duinen en Landschap Noord-Holland beheert dit gebied nu zo’n 20 jaar. Het werk wordt uitgevoerd in het kader van het grote EU Life-project.

De beheerders zijn blij dat het lelijke hek aan de duinkant van het gebied weg gaat, het is voor de beleving van het landschap veel beter. Er veranderd overigens niets aan de toegangsregels. Het gebied blijft zoals elders alleen via de paden toegangelijk. Dit deel van de Helderse Duinen is een broedplaats voor roodborsttapuit en blauwborst. Ook de zeldzame boomleeuwerik heeft hier gebroed.

Daarom worden de ontwikkelingen goed gevolgd en als mensen zich niet aan de regels houden en de kwetsbare natuur beschadigen, is Landschap Noord-Holland genoodzaakt een hekje terug te plaatsen.

Meer informatie over het Life-project www.noordduinen.info

(bron: Landschap Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl