Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 25 januari 2013 Inloopbijeenkomsten over 4 nieuwe waterbergingen Schagerbrug, Stolpen en Oudesluis op 31 januari en 5 februari 2013

Hoewel de gebieden nu nog onder een pak sneeuw liggen, gaat binnenkort op vier locaties in de gemeente Schagen de schop in de grond. Er komen vier nieuwe waterbergingen om te zorgen voor droge voeten in de polders rondom Schagerbrug, Stolpen en Oudesluis. Om bewoners te informeren over de uitvoering van het werk en wat dat mogelijk voor hen betekent, organiseren het hoogheemraadschap en de gemeente twee inloopbijeenkomsten. De plannen zijn eerder besproken met de omgeving en hebben inmiddels ter inzage gelegen. De plannen zijn zonder zienswijzen vastgesteld.

Waarom leggen we waterbergingen aan?

Het klimaat verandert waardoor het vaker en langer gaat regenen. Om nu en in de toekomst wateroverlast te voorkomen werkt het hoogheemraadschap aan plannen om in tijden van extreme regenval water tijdelijk te kunnen opvangen. Onder andere door de aanleg van waterbergingen. De projecten komen tot stand in nauwe samenwerking met de omgeving, gemeente, provincie Noord-Holland en het hoogheemraadschap.

Inloopbijeenkomsten

Op donderdag 31 januari 2013 vindt in sporthal Molentocht aan de P. Ottstraat in Schagerbrug de eerste inloopbijeenkomst plaats. Hier staan drie waterbergingen centraal, namelijk:

Op dinsdag 5 februari 2013 vindt de tweede inloopbijeenkomst plaats in Restaurant De Oude Herberg, Noorderweg 9 in Oudesluis. Hier staat de waterberging nabij de dorpskern van Oudesluis centraal. Bij de bijeenkomst zijn deskundigen van de aannemer, gemeente en hoogheemraadschap aanwezig om de werkzaamheden nader toe te lichten.

Bewoners kunnen tussen 17:00 en 19.30 uur gewoon binnenlopen.

In februari 2013 start het werk

Nu de schetsontwerpen definitief zijn, start het werk in principe vanaf februari 2013. Aannemer Markus gaat aan de slag in Schagerbrug, Roesloot en Oudesluis en aannemer Fa. A. Sneekes & Zn. op de locatie Stolpen. De werkzaamheden zullen in het najaar gereed zijn. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl