Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 15 februari 2013 Nationale Postcode Loterij steunt Vismigratierivier Afsluitdijk

De Nationale Postcode Loterij heeft woensdagavond 13 februari 2013, tijdens het Goed Geld Gala, 2,5 miljoen euro toegekend aan het project 'Vismigratierivier'.

Hiermee is het herstel van de ecologische verbinding voor trekvissen tussen de Waddenzee en het IJsselmeer een belangrijke stap dichterbij gekomen.

De Waddenvereniging en It Fryske Gea hadden gezamenlijk een aanvraag ingediend voor het project vismigratierivier uit de gelden van de extra trekking van de goededoelenloterij. De gelden zullen worden ingezet voor de ontwikkeling van een informatiecentrum over de vistrek tussen Waddenzee en IJsselmeer op de Afsluitdijk.

Haalbaarheidsstudie

Het is het tweede positieve nieuws dat de betrokkenen bij het project in korte tijd mogen ontvange n. Onlangs werden de resultaten van een haalbaarheidsstudie naar de Vismigratierivier bekend gemaakt. Uit deze verkenning, die werd uitgevoerd in opdracht van het Programma naar een Rijke Waddenzee, bleek dat een Vismigratierivier technisch haalbaar is en bijdraagt aan herstel van de visstand. (Bron: Programma Naar Een Rijke Waddenzee).

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl