Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 18 februari 2013 Schoon water voor de Tuintjesweg (Den Helder)

Eind februari 2013 starten de werkzaamheden aan het door Landschap Noord-Holland beheerde natuurterreintje "De Tuintjes". De gemeente Den Helder past hier de waterhuishouding aan om ervoor te zorgen dat schoon duinwater straks niet meer wegloopt in de Molensloot, maar ten goede komt aan de ontwikkeling van de natuur.

Nu wordt overtollig water uit Huisduinen nog via een drainagepijp afgevoerd en rechtstreeks op de Molensloot geloosd. Natuurliefhebber Reimer Bekius vond dit jammer. Op zijn initiatief werd daarom vorig jaar onderzocht of het mogelijk is om een nieuwe duinrel te graven door het natuurterreintje "De Tuintjes". Door het water langs de duinrel te laten afwateren op de Kerkhofsloot, blijft het natuurgebiedje langer vochtig en dit is gunstig is voor allerlei planten en dieren. Bovendien zijn bijzondere plantensoorten als dotterbloem, holpijp, klimopwaterranonkel en fonteinkruiden dol op het zogenoemde kwelwater.

De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van de Gemeente Den Helder en zijn onderdeel van het Waterplan Waterbreed.

Door schoon water te scheiden van het polderwater van minder goede kwaliteit, verbeteren we de waterkwaliteit in wijken, de stad en in de natuur. Samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier werkt de gemeente aan voldoende water in de droge zomer en droge voeten in de nattere winter. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl