Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 18 februari 2013 Weidevogels in Noord-Holland zoeken beschermdames- en heren

Door allerlei oorzaken kunnen weidevogels moeilijk hun jongen groot brengen.

Daarom zoeken we extra beschermdames- en heren. Enthousiaste vrijwilligers die minstens één dagdeel per week, in de gehele periode van half maart 2013 tot half juni 2013, mee willen helpen met de bescherming van weidevogelkuikens.

Nestbescherming

Door samen met boeren legsels te markeren bij agrarische werkzaamheden, en te kijken waar vogels met kuikens zich bevinden, kunnen er meer kleintjes groot worden. Bij tal van agrarische werkzaamheden lopen nesten gevaar in de broedperiode. Na het uitkomen van de eieren begint de kuikenbescherming.

Vrijwilligers kijken vr het maaien of en waar er nog kuikens in het land lopen. Door het plaatsen van vlaggen kunnen kuikens naar een naastgelegen weiland worden geleid.

Begeleiding en training

Ervaring is niet vereist, maar enige vogelkennis is mooi meegenomen. Voor nieuwe vrijwilligers is het wel verplicht een cursus van twee avonden volgen.

Deelnemers kunnen kiezen uit 2 cursuslocaties: De Poelboerderij in Wormer op de dinsdagen 19 en 26 februari 2013, of in Purmerend in partycentrum De Doele op de maandagen 4 en 11 maart 2013. Voorwaarde is dat deelnemers van half maart 2013 tot half juni 2013 wekelijks beschikbaar zijn. Daarna volgt begeleiding en training in het veld bij een bestaand groepje een aantal jaren.

Meewerken?

Voor meer informatie of aanmelding kunt u mailen of bellen met Krijn Trimbos of 06-13584908. (Bron: Natuurwegwijzer.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
d site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl