Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 28 februari 2013 Scholenactie Schagen en Hollands Kroon: opruimen zwerfafval tijdens Week van Nederland Schoon 2013

Vanaf 4 maart 2013 gaan leerlingen van basisscholen in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon (in Anna Paulowna) zwerfafval opruimen. Zij doen dit in het kader van de landelijke campagne "Week van Nederland Schoon" (9-15 maart). Dit jaar gaan ongeveer 1600 kinderen van 27 basisscholen in de twee gemeenten rondom school, in de aangrenzende woonwijken en natuurterreinen zwerfafval opruimen.

Zij doen dat met afvalgrijpers en vuilniszakken die verstrekt worden door de gemeente. Met de actie laten ze zien dat het niet normaal is om kauwgom, blikjes, flesjes, papiertjes, plastic zakjes, snoepverpakking etc. te laten vallen op straat, of in de berm of plantsoen te gooien. Dat afval hoort namelijk ook in een afvalbak.

Gemeenten zijn blij met deze actie

De twee wethouders Afval geven het startsein van de opruimactie bij een school in hun gemeente. Zij ondersteunen zo deze opruimcampagne. Zij hopen dat niet alleen de leerlingen, maar ook volwassenen beter met klein afval omgaan door dit niet zomaar op straat en in de bosjes te gooien. Voorgaande jaren vond de actie ook plaats. De schoolkinderen schrikken elk jaar weer van honderden kilo's zwerfafval die met de actie worden opgeruimd en gaan daarna met dit afval anders om.

Zwerfafval, mooi niet!

In opdracht van de Milieudienst Kop van Noord-Holland is de actie opgezet door het Centrum voor Natuur- en Milieueducatie "de Groenling" te Schagen.

Medewerkers van dit centrum verzorgen ook de begeleiding op de scholen. De gemeenten voorzien de kinderen van afvalgrijpers, vuilniszakken, handschoenen en veiligheidshesjes. Het personeel van openbare werken zorgt ervoor dat het vuil bij de scholen wordt opgehaald. Velen helpen dus mee om de gedragsveranderingscampagne succesvol te laten verlopen. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl