Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 01 maart 2013 Help mee tijdens de Landelijke Opschoondag in Schagen op zaterdag 9 maart 2013

Op zaterdag 9 maart 2013 organiseert CNME de Groenling weer de Landelijke Opschoondag. De Landelijke Opschoondag markeert de aftrap van de Week van Nederland Schoon die start op 9 maart 2013. Ook het centrum van Schagen doet weer mee. Met dit jaar het startsein van wethouder (Sigge) Van der Veek.

Programma

Om 10.00 is iedereen die mee wil helpen welkom in het gemeentehuis aan de Laan 19. Na de koffie of thee volgt het startsein van de wethouder. Vervolgens gaan we van 10.20 tot 12.00 opruimen. De Groenling zorgt voor afvalgrijpers, hesjes, handschoenen en afvalzakken. Na het opruimen staat er nog een consumptie klaar.

Met deze dag willen we aandacht vragen voor het zwerfafval dat onze mooie gemeente ontsiert en we hopen natuurlijk dat iedereen voortaan zijn afval in een afvalbak gooit en niet op straat. Dit jaar verwachten we dat er ook mensen uit de andere kernen komen helpen om het centrum van Schagen op te ruimen.

Resultaten in 2012

In 2012 hebben 55 vrijwilligers in anderhalf uur, 50 volle vuilniszakken met zwerfafval uit het milieu gehaald. Kinderen van de Jeugdnatuurwacht en vele Schagenaren hielpen mee om Schagen een stukje schoner te maken. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl