Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Technologie & Milieu: 08 april 2013 Handhaving windturbine Sint Maartensbrug

De windturbine aan de Grote Sloot 158 in Sint Maartensbrug moet voldoen aan de geluidsvoorschriften van de Milieuvergunning.

Het gemeentebestuur van Schagen gaat hier op handhaven.

De handhaving gebeurt naar aanleiding van de uitspraak van de Rechtbank Alkmaar van 7 maart 2013 (BZ:3549). De rechter heeft uitgesproken dat de geluidsvoorschriften voor de windturbine uit de Milieuvergunning nog drie jaar gelden.

Er wordt een maatwerkvoorschrift opgelegd voor de windturbine. Dit vanwege het lage achtergrondgeluidniveau in het gebied waarin de windturbine staat, plus het feit dat met dit achtergrondgeluidniveau rekening is gehouden in de milieuvergunning en het 'windbeleid Zijpe' het achtergrondgeluidniveau als grenswaarden aanhoudt.

In het maatwerkvoorschrift is bepaald dat de geluidsvoorschriften uit de milieuvergunning voor onbepaalde tijd van toepassing blijven op de windturbine.

De gemeente Schagen stelt tenslotte hoger beroep in tegen de uitspraak van de Rechtbank Alkmaar. Het college van burgemeester en wethouders van Schagen is namelijk van mening dat de rechtbank Alkmaar een onjuiste interpretatie geeft van de gewijzigde Milieuregelgeving. In hoger beroep wordt de uitspraak van de Rechtbank Alkmaar getoetst en beoordeeld door de Raad van State. Door het instellen van hoger beroep bij de Raad van State wordt op een zo kort mogelijk termijn duidelijkheid verkregen over de juiste interpretatie van de gewijzigde Milieuregelgeving.

De eigenaar van de windturbine heeft sinds 1 april 2013 uit eigen beweging de stilstandsvoorziening weer in werking gesteld in de windturbine, zodat aan de geluidsvoorschriften wordt voldaan. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl